Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

torstai 29. maaliskuuta 2012

Nimi?


Löytyiskohän luovutetun Karjalan murresanastosta osuvaa nimeä. Esimerkiksi Harmonikkayhtye Natsajuu. Natsaiju tarkoittaa juomarahaa, riksaa ym.ylimääräistä. Näin olen ymmärtänyt. Ja kahvipalkallahan sitä soitetaan (ainakin toistaiseksi)  ja juomaahan se kahvikin on :- ) Toisaalta tämä soitto on myös meille ikäänkuin elämän 'riksaa'.

http://www.luovutettukarjala.fi/murre/murre.htm#n

3 kommenttia:

  1. Mainio tuo Natsajuu, en ole ennen kuullutkaan.... Kotuksen sivuilta löytyi lisävalaistusta nimeen, ks. http://www.kotus.fi/index.phtml?s=870 Ihan ok, kunhan nimeksi ei tule Navotku :-)

    VastaaPoista
  2. Pitäisko olla j:n kanssa Harmonikkayhtye Natsaiju. Sisä-Suomessa olen kuullut sanottavan 'suomalaisittain' natsajuu. Ei tosiaankaan oteta tuota Navotku-nimeä :-) Kertokaahan muutkin mielipiteenne. Parolassa viimeistään pitäisi nimi olla. Harmi, että se puuttuu kevätkonsertin mainoksesta. Ollaan hitaita hämäläisiä. Siinä tulikin uusi ehdotus: Hämeen hitaat:-))

    VastaaPoista