Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

keskiviikko 14. elokuuta 2013

Tangon basso

Hei!

Aloitin treenaamaan Valoa ikkunassa-tangoa. Bassonuotit ovat mielestäni epäselvät. Soitetaanko basso normaalina beguine-komppina, eli ensin perusbasso ja sitten sointubasso. Nuotit on mielestäni kirjoitettu niin, että ensin sointubasso ja sitten perusbasso. En ole ennen tähän merkintätyyliin törmännyt. Mitenkäs asia on?
Terveisin: Hannu

6 kommenttia:

  1. Onhan siinä bassopuolessa miettimistä. 'Biginin' vaihtobassot ovat erikoiset ja tekevät myös kivoja kuvioita muutenkin. Kyllä mä ainakin treenan sen, kuten kirjoitettu. Odotetaan Anitan kommenttia.

    VastaaPoista
  2. Hyvä, kun huomautitte noista bassoista. Katsoin sitten minäkin niitä tarkemmin ja huomasin kaikenlaista hyppäämistä siellä. Kai nyt kuitenkin ensin soitetaan se perusbasso ja sitten vasta sointu.

    VastaaPoista
  3. Hyvä, kun huomasitte asian, en ollut itsekään katsonut bassoja niin tarkasti. Ensinnäkin: tahti alkaa ilman muuta perusbassolla ja sitten soinnut, nuottiin on laitettu hassusti toisinpäin. Toiseksi: vaihtelevat perusbassot sopivat kyllä hienosti tähän, mutta jos tehtäisiin kuitenkin selkeyden vuoksi niin, että kaikkiin tahteihin tulee "normaali" vaihtobasso eli perus(D)-sointu(Dm)-sointu(Dm)-perus(D)-sointu(Dm)-vaihtobasso(A)-sointu(Dm). Poikkeuksena vain esim. 4. rivin 1. tahdissa oleva nousu: E - Fis - Gis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, helpottui huomattavasti. Niitä "nousuja" on muutama ja ne kuulostaa hyviltä.

      Poista
    2. Toisen rivin toisiksi vimppa tahti: kiva kuvio vaihtobassossa, saako soittaa. Ikään kuin päättää A-osan.

      Poista
  4. Kiitokset kommenteista bassotus on nyt tiedossa.
    terveisin Hannu

    VastaaPoista