Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

maanantai 6. tammikuuta 2014

Midillä syteen vai saveen

Nyt on sitten joukossa yksi "midiuskovainen". Eilen hain midillä täydennetyn hanurini pajalta ja innoissani soittelin aamupuolelle yötä. Paljon tekniikkaa on opittavana, mutta perusasiat hallussa niin, että pääsin revittelemään oikein kunnolla. Saundiboksi pedaaleineen ja paksuine käyttöohjeineen pitänee dementian loitolla.

Aamulla, kun oli jo säällistä soitella kovemmillakin äänillä, jatkui soitto akusteisella hanurilla. Ihmettelin kovasti, onko soittimessa joku vika, kun äänet eivät syty. Ikään kuin venttiilit eivät aukeasi yhtä herkästi kuin ennen. Mikä mättää? No, pitää tietysti muistaa käyttää paljetta entiseen mallliin. Eivät ne  venttiilit tosiaankaan itsestään aukea. Kylläpä minulla on hyvä lihasmuisti, kun hauikseni niin nopesti oppi uuden ja unohti vanhan :-)

Lähinnä toivon midistä "hiljaista" harjoittelukumppania ja kotirauhan säilyttäjää. Naapurisovulle se tekee myös hyvää. Vuorotyotä kekevänä ei tarvitse tuijottaa kelloa, vaan voi soittaa, kun itselle sopii. Nälkä kasvaa syödessä: tokihan piti laitattaa mikitys samalla kertaa. Nyt puuttuukin enää aktiivikaiutin/kombo ja sitten...  tärkein asia: pitää alkaa tosissaan treenata !

-Tarja Pää

3 kommenttia:

  1. Sullahan on ollut mielenkiintoinen vuoden alku: melkein uusi soitin. Otatko jo seuraaviin harjoituksiin pedaalit ja piuhat mukaan? Onnistuuko nyt soittaminen siis esim. kuulokkeet päässä ikään kuin digiharmonikalla? Hieno juttu, katsellaan ja ihmetellään sitä uutta tekniikkaa seuraavissa treeneissä. Yritän päästä terveenä paikalle, sama tauti mikä esti kirjaston keikan uusi, mutta toipuminen hyvässä vauhdissa ja huomenna töihin normaalisti.
    Terveisin: Hannu

    VastaaPoista
  2. Olen soitellut perusjuttuja, mutta säädöt taas haussa:) Älä pidä kiirettä - sisäistämisvaihe vasta menosssa :D Pääsette kyllä pian tutustumaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikaista toipumista unohdin midistä tohkeissani toivottaa :)

      Poista