Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Harmonikkaorkestereiden ja -yhtyeiden tunnelmat ja tulokset

Eilen käytiin tasokas ja jännittävä harmonikkaorkestereiden ja -yhtyeiden SM-kilpailut Hämeenlinnassa. Paikkana oli oli Verkatehtaan suuri näyttämö. Orkestereita ja yhtyeitä oli yli 20 ja soittajia yli 200. Pomppaduuri osallstui kilpailuun yhtye-sarjassa, jossa osallistujia oli yhteensä viisi porukkaa. Yhtye-sarjassa soittajia saa olla maksimissaan seitsemän.

Pomppaduurilla oli kunnia aloittaa oma sarjansa ensimmäisenä. Kappaleina soitimme The Police yhtyeen Every Breath You Take, J. Donaton Amazonas, Piazzollan Oblivionin ja Yli-Tepsän Huvipuisossa. Ohjelmisto kattoi siis erilaisia tyylejä. Verkatehtaan iso lava ja kilpailutunnelma toi oman väristyksensä valmistautumiseen ja varsinaiseen esitykseen. Tästä huolimatta soitto raikasi meidän mielestämme hyvin ja olimme melko tyytyväisiä omaan suoritukseen - ainahan sitä parannettavaa löytyy. Yhtye-sarjassa oli taitavia ryhmiä ja niin siinä kävi, että saimme viidennen sijan. Pisteet jakautuivat yhtye-sarjassa seuraavasti (lainaus 4.5 Hämeen sanomista):
1. Trio Accat 91 pistettä
2. Hollolan harmonikat 82 pistettä
3. Mäntsälän harmonikkojen trio 77 pistettä
4. Mäntsälän harmonikkojen kvartetti 72 pistettä
5. Pomppaduuri 68 pistettä

Tyytyväisenä otamme pisteet vastaan ja tämähän on kannustavaa, että saimme pisteitä näinkin mukavasti.

Illalla koko porukka (yhtä soittajaa lukuunottamatta) lähti Helsinkiin Richard Gallianon & sextetin konserttiin. Illan konserrti Helsingissä oli ikään kuin palkinto päivän urakasta vaikkakin kilpailu ja illan konsertti osuivatkin samalle päivälle sattumalta.

Pomppaduunin superlauantai on nyt takana ja olo on helpottunut. Seuraava koitos on Ikaalisten Sata-Häme Soi -viikolla, nähdään siellä torstaina tai perjantaina.


Video, jossa osa Oblivion-kappaleesta



3 kommenttia:

  1. Kylläpä Hannu puki eiliset tunnelmat hyvin sanalliseen asuun: Todellakin Superlauantai! Osallistuminen oli meille jo voitto sinänsä. Se, että uskalsimme lähteä kisailemaan, oli palkkio tavoitteellisesta harjoittelusta. Eteenpäin on menty, mistä tuli suoraa palautetta mm. Hanuri-lehdestä tutulta Timo Roosilta, joka messuosastolla jutellessamme kiitti soittoamme täsmälliseksi. Hän kannusti meitä menemään lavalle "voittajan elkein" omien rahkeiden puitteissa. Jännitys ja tietynlainen arkuus varmaankin näkyi myös pisteissä. Nyt vain rohkeasti uusia haasteita päin!
    - Tarja Pää

    VastaaPoista
  2. Hyvä yhteenveto eilisestä! Pisteitä kun katsoo, niin ei meillä nyt niin paljoa jäänyt puuttumaan neljännestä sijasta... :-)

    -Liisa

    VastaaPoista
  3. Yhdyn kaikkiin edellisiin puhujiin! Hyvällä mielellä voidaan olla kisan jälkeen. Osallistuttiin rohkeasti ja saatiin hieno kokemus. Jatketaan vaan samaan suuntaan!

    VastaaPoista