Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

perjantai 6. tammikuuta 2012

Haitari lainaksi

Hei!
Murphyn laki iski jälleen. Vein eilen haitarin viritettäväksi (super lyra) ja ajattelin, että soitteleisin toisella haitarilla sillä aikaa kun parempi peli on virityksessä. Nyt kävi kuitenkin niin, että siitä toisesta haitarista, joka on Pihlajamaan Virtuoso, jäi bassopuolella Fis-molli pohjaan eikä nappi vapaudu millään. Fis-molli siis soi koko ajan. Avasin bassopuolen, mutta kun vivut ovat bassopenkin sisällä, niin päässyt niihin käsiksi. Bassopenkkiä en arvaa purkaa. Tiedättekö sopivaa konstia bassopuolen napin vapauttamiseksi?
Toinen kysymys on, että jos virtuoso ei tule kuntoon, niin olisiko jollakulla teistä lainata haitaria (jos siis jollakulla on kakkoshaitari olemassa) muutamaksi viikoksi? Virittäjällä oli ruuhkaa ja saan super lyran vasta viikolla 4. Nyt virtuosolla voi soittaa vain kappaleita, jotka menevät fis-mollissa, no kai niitäkin löytyy.
Terveisin: Hannu

2 kommenttia:

  1. HML:n TV-sävel-musiikkikaupassa Timo Knuuttila korjailee pikkuvikoja haitareista - kannattaisi käydä näyttämässä fis-molliongelmaa siellä. Mulla on toinenkin hanuri, tosin se on melodiabasso ja diskanttinäppäimetkin pienemmät kuin tod.näk. sun hanurissa eli aika erilainen soittaa eli jos vaan saisit joltain muulta...

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia haitarin lainatarjouksesta. Sain haitarin onneksi kuntoon. Eilen iski epätoivo, kun irrotin bassopään ja luulin, että pääsen sitä kautta käsiksi vipuihin. No, onneksi vapaalehdykkä-sivuilla on tietoa ja hyviä kuvia, joiden avulla pääsee eteenpäin.
    Terveisin: Hannu

    VastaaPoista