Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

lauantai 7. tammikuuta 2012

Soittopeli tuli kuntoon!!

Hei!

Sain haitarin kuntoon. Vapaalehdykkä-internetsivustolla on aika hyvät ohjeet, miten toimitaan, kun bassonappula menee jumiin. Otin pois bassopään remmin ja irrotin pohjamaskin. Näin pääsee käsiksi vipuihin ja ihan maalaisjärjellä kun vähän aikaa katselee pystyy päättelemään mikä vivuista on virheellisesti. Syynä siis oli, että yksi näppäinvarren oksa oli hypännyt kerääjäkoneiston akselin oksan yli. Palautin näppäinvarren oksan oikealle puolelle. Apuna oli kaksi 75 mm naulaa.

Nyt vain harjoittelemaan.
Terveisin: HÄ

1 kommentti:

  1. Melkoinen "harmonikkari" olet. Minullakin vieraili samainen epäonnen herra ja sai venäläisen antiikkihaitarini bassoritilän rikki sillä seurauksella, että kaikki bassonapit valahtivat jonnekin soittimen uumeniin. Kun kurkistin ritilän reunasta sisään näin, että bassonapit olivat jonkinmoisten vaijerien päässä ja luikertelivat iloisesti kuin käärmeet. Ei taida korjaantua kahdella naulalla :-)

    Olin ostanut kurtun erään musiikkiliikkeen loppuunmyynnistä. Ostin kun halvalla sain, vaikken olekaan Sulo Vileenille sukua. Siinä oli uudet remmit ja kelpo laukku, joten sain vastinetta 50 eurolle, vaikka peli hajosikin. Olinkin ajatellut, että sen voisi vaikka aukaista joskus ja tutkia mitä se sisältää. Nyt olisi aihetta.

    VastaaPoista