Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

tiistai 25. maaliskuuta 2014

Korttinäyttely

Pomppaduurin konsertti Lyseon Janne-salissa innosti minut tuomaan keräilyharrastukseni muidenkin nähtäville.  Harmoknikkaan liittyvä keräily on rakkaan soittoharrastukseni  ulkomusiikillinen elementti. Olin yllättynyt, kuinka kiinnostuneita ihmiset olivat korteistani. Noin tuhannen harmonikka-aiheisen kortin kokoelma sai monet hämmästelemään, kuinka paljon niitä on. Itsekin yllätyin keräilyn alkuvaiheessa, mutta nyt tiedän, että tuhat on vielä pieni määrä, kun keräilystä puhutaan.

Korteista saa hyvän kuvan, kuinka rakastettu soitin harmonikka on. Kun on haluttu tuottaa iloa, on se tehty harmonikan avulla, vaikka vain kuvaan painetulla. Kuvissa esiintyy myös elämän vakavampi puoli. Harmonikka kuuluu elämään. Se on tunteiden tulkki myös korttina. Moni löysi pienestä näyttelystäni lapsuutensa kortin tai koki muun hanurimuiston. Itse tunsin, ettei keräily ole ollut turhaa. Laitan kortit esille tilaisuuden tullen toistekin.

Vanhin korttini on vuodelta 1902 ja vieläkin se ilahdutaa - ei enää saajaansa, mutta meitä muita. Kiitos sukupolville, jotka ovat sen säilyttäneet. Lähetetään mekin korteja ystävillemme, niin meidänkin ajastamme jää muisto. Bitit eivät säily.

2 kommenttia:

  1. Korttinäyttely oli tosi hyvä idea ja kiinnosti monia! Tiedätkö muita harmonikka-aiheisten korttien keräilijöitä?
    -Liisa

    VastaaPoista
  2. Eipä ole tullut henkilökohtaisesti vastaan, mutta huutajia samoille korteille on esim. Huutonetissäkin useita. Joku saattaa tosin olla kiinostunut samasta kortista taiteilijan tai muun kortissa esiintyvän aiheen vuoksi.

    VastaaPoista