Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Soinnitus vasemmalla kädellä

Hei kaikille!
Nyt kun kirjauduin gmailistä saadulla osoitteella, niin pääsen myös kirjoittamaan tekstejä, hyvä juttu.

Jari Kokkinen aikanaan vihjaisi Internet-osoitteesta, jossa on listattu ja kerrottu miten bassokädellä voi ottaa nelisointuja. Normaalisti olemme tottuneet käyttämään duuri, molli, seiska ja dimi-sointuja. Bassopuolelta pystyy ottamaan myös muita sointuja kunhan vain tietää sormituksen. Onhan meillä esim. Valkea ruusu -kappaleessa Cm6-sointu.

Lista soinnutuksesta löytyy Hans Palm´s:n nettisivuilta ja jossa on edelleen viitattu Stephen Keen:n kirjoittamaan artikkeliin. Teksti on siis englanniksi. Itse olen joissakin kappaleissa käyttänyt näitä oppeja, mutta vaatii hiukan perehtymihttp://www.blogger.com/img/blank.gifstä. Soinnut eivät oikein muutenkaan tahdo jäädä muistiin, kun niitä vähän harvemmin tarvitaan, mutta hienon kuuloisia ne ovat kun oppii käyttämään.

Internet-osoite Hans Palm´s:n nettisivulle on:
http://www.accordionpage.com/chcomb.html

Itse olen sivulta käyttänyt eniten otsikon (COMMONLY USED CHORDS IN THE KEY OF C)alla olevaa listaa. Jotta näet tämän otsikon ja sen listan kelaa sivua alaspäin reilusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti