Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

MUSIIKIN RYTMITTÄMÄÄ ELÄMÄÄ

Musiikin merkeissä kuluu tuleva talvi ja kevät, mutta sehän sopii meille :-)
Eilen 26.10. Pomppaduuri kokoontui ilman Anitaa: kolme tuntia soitantaa kahvipaussilla tauotettuna. Pääsimme taas askelen eteenpäin. Viikon päästä jatkamme kappaleiden hiontaa Anitan ohjauksessa. "Joulubiisitkin" on jo työn alla. Keikkoja on edessä, joten nyt pitää täydellä teholla treenata.

Levittelimme kalentereitamme ja yritimme löytää yhteistä vapata hetkeä Rengon keikalle - työt, perhe ja muut harrastukset asettavat omat rajansa. Sopiva päivä löytyi. Toivottavasti se sopii tilaajalle.

Maanantaina 4.11. alkaa  Anita Lehdon luotsaama pop/jazz-musiikin perusteet -kurssi, johon Pomppaduuri osallistuu yhtä soittajaa lukuun ottamatta.  Kurssilta saa varmasti hyviä eväitä rytmimusiikin soittamiseen sekä sen teoreettiseen puoleen. Kurssi auttaa meitä myös soittavana ryhmänä, koska opimme yhteisiä, uusia kujeita. Talven panostus toivottavasti näkyy ja kuuluu kesällä Ikaalisissa ja muutenkin tulevaisuudessa. En koskaan uskonut olevani näin innostunut musiikin opiskelusta.

1 kommentti:

  1. Kiitos hyvistä harkoista! Siitä saa taas lisää potkua harjoitella kappaleita, kun kuulee miten äänet soivat yhteen - ymmärtää paremmin oman stemman jujun.

    Niin kuin oli puhetta, on kumma miten kaksi eri tangoa "valmistuu" niin eri tavoilla. Sininen tango tuntuu olevan selvää pässinlihaa - tarttuu sormiin suhteellisen helposti. Kun taas Unto Monosen Lapin tango - joka on niin peruskauraa - teettää huomattavasti enemmän töitä. On se palkitsevaa, kun saatiin kappale soimaan niin upeasti!

    Tarjan impulssiostos - uusi tabletti - oli hyvä apu, kun äänitettiin kappaleet ja analysoitiin ne kahvitauolla. Uudesta tekniikasta on kaikenlaista iloa soittamisessakin :-)

    -Liisa

    VastaaPoista