Harmonikkayhtye Pomppaduuri

Harmonikkayhtye Pomppaduuri
Soittajat: Anita Lehto (ope), Katja Kiikala, Tarja Pääskylä, Hannu Äystö, Liisa Siivola, Tarja Partonen ja Hannele Sädelahti-Lassila

tiistai 29. lokakuuta 2013

Piazzollan ja bandoneonin viettelyksessä

Palasin juuri Verkatehtaalta seuraamasta Astor Piazzollan Maria de Buenos Aires -pienoisopperaa - operettaa - kuten teoksen esittelijä, myös kertojana esiintyntynyt Daniel Bonilla-Torres nimitti esitystä. Vahvaa draamaa musiikin keinoin kerrottuna, ja sen Piazzolla totisesti osaa! Katsomo oli tupaten täynnä - ja mikä parasta - yleisöstä löytyi yhteensä viisi Pomppaduurin soittajaa:-)  Upeat solistit Angelika Klas, Martin Alvarado ja Daniel Bonilla-Torres sekä upea orkesteri takasivat, että minusta tuli entistä suurempi Piazzollan musiikin ystävä. Bandoneon venyi Henrik Sandåsin käsissä huikeisiin säveliin.

Tarina oli monisäikeinen ja kerronta hyvin symbolista, mutta naisen tunteet ja asema Latinalaisessa Amerikassa olivat vahvasti esillä. Maria eli ja syntyi monta kertaa joutuen aina bandoneonin maailmalle viettelemäksi.  "Haltia", joka olisi Marian halunnut, ei häntä saanut. Onnellista loppua ei ollut. Libreton alussa Maria heittää hiusnauhansa ja lähtee elämään naiseuttaan ja kuolemiensa jälkeen syntyy aina uudelleen toisten "hiusnauhoissa ja huulihalkemissa" -  sukupolvien jatkumo. Maailman vanhin ammatti  oli usein naisen ainoa vaihtoehto: muutama kolikko korsetin raossa...  Koskettava tarina! Jokaisella kuulijalla on varmasti oma näkemyksensä. Tämä oli minun typistykseni teemasta.

Encorena saimme kuulla orkesterin kapellimestarin Iikka Kotajan sävellyksen, joka oli hyvin piazzollahenkinen päättäen illan mahtaviin suosionosoituksiin. Mitä olisikaan elämä ilman musiikkia!

Kiitos soittokavereille seurasta!

-Tarja Pää



3 kommenttia:

  1. Konsertti oli kyllä upea elämys, kun tango nuevo täytti ison salin! Laulajien äänet täydensivät hienosti musiikkia. Laulujen tekstit oli käännetty suomeksi, näin pysyi paremmin mukana tapahtumissa. Kieli tosin oli hyvin monimerkityksellistä ja runollista, joten sitä oli välillä hieman vaikea ymmärtää.

    Piazzolla on ollut todella paljon aikaansa edellä, uuden tangomusiikin luoja. Onneksi - sillä me pääsemme siitä nyt nauttimaan!

    -Liisa

    VastaaPoista
  2. Ihan maailman luokan bändi ja solistit. Esitys ja sen taso oli suurehko ja iloinen yllätys. Harmitti illan lopuksi, kun ei ollut tarpeeksi käteistä rahaa olisin muuten ostanut Martin Alvaradon levyn.

    VastaaPoista
  3. Ihan maailman luokan bändi ja solistit. Esitys ja sen taso oli suurehko ja iloinen yllätys. Harmitti illan lopuksi, kun ei ollut tarpeeksi käteistä rahaa olisin muuten ostanut Martin Alvaradon levyn.

    VastaaPoista